Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Simulated dice for role playing games
Post Reply
judeo
Posts: 8
Joined: Tue Apr 02, 2013 2:57 pm
IQ Test: Orange

Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by judeo » Fri Oct 04, 2013 11:14 am

I just updated Dicenomicon and now none of my dice have any color or textures, this includes my custom formulae as well as the "stock" dice bar at the bottom.
I have tried to recreate them but still getting grey dice, perhaps the syntax has changed? I admit i did not apply the last update of Dicenomicon.
Thanks

judeo
Posts: 8
Joined: Tue Apr 02, 2013 2:57 pm
IQ Test: Orange

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by judeo » Fri Oct 04, 2013 11:20 am

OK, by going into the Settings/ Customize area and applying a new "Dice Texture" they are now at least no longer grey.

Uranium Dragon
Honored
Posts: 132
Joined: Sat Oct 09, 2010 9:42 am
IQ Test: Orange

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by Uranium Dragon » Sun Oct 06, 2013 9:26 am

I have texture set to solid and color set to white and no problem. However, black solid dice do not display very good on the dice bar. Don't know if this was brought up before or not. I've always used white dice, so I never really saw it.
image.jpg

Uranium Dragon
Honored
Posts: 132
Joined: Sat Oct 09, 2010 9:42 am
IQ Test: Orange

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.0.3

Post by Uranium Dragon » Mon Nov 04, 2013 9:13 pm

For some reason, I'm not able to select a die and select to treat as normal or reroll from the pop-up menu that I seem to remember. Something up with this, or did I miss the memo?

I'm running iOS 7.0.3 now.

Uranium Dragon
Honored
Posts: 132
Joined: Sat Oct 09, 2010 9:42 am
IQ Test: Orange

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by Uranium Dragon » Sat Nov 30, 2013 12:41 pm

:bump:

Here's a snap of the die selected, when I'm expecting a menu to re-roll or hold, etc.
IMG_2471.png

gandreas
Immortal
Posts: 1464
Joined: Wed Feb 04, 2004 6:02 pm
Contact:

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by gandreas » Mon Dec 02, 2013 10:22 am

That is fixed in an upcoming update to add iOS 7 UI support (the bug actually comes from adding support to OS X, which required making some changes that weren't fully ported to iOS as well)

(For now, you can flick up to re-roll a single die, or flick down to hold the die)

web-weaver
Posts: 9
Joined: Wed Sep 10, 2008 7:23 pm

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by web-weaver » Sat Dec 28, 2013 5:08 am

The biggest bug is the inability on the iPad to dismiss any of the pop up tools. The X is missing in the top left corner so essentially you are stuck looking at them unless you quit the app and kill the process.

Cripples the functionality on the iPad. And for a casual user who isn't familiar with killing processes makes the app unusable.

gandreas
Immortal
Posts: 1464
Joined: Wed Feb 04, 2004 6:02 pm
Contact:

Re: Dicenomicon 3.1.4 on IOS 7.02

Post by gandreas » Sun Dec 29, 2013 2:21 pm

The close "X" isn't missing, it is just really hard to see (it easier to see on an iPhone/iPod Touch). iOS 7 ends up rendering it either as black or "transparent", which, against the dark gray it also uses, makes it nearly invisible.

Just tap where it is suppose to be and everything should work fine. I'll update it on the next release

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests